Puro nasıl delinir



Puroyu icime hazirlamak icin kesmek veya delmek kisinin kendi tercihine kalmistir . Bu tercih icicinin zevkine ve puronun boyutlarina gore birtakim farkliliklarda gostermektedir. Puroyu delmek icin ozel olarak uretilen keskin silindir sekilde bir bicagi ve kapagi olan yapiya punch cutter denir.


Puro deliciler yani punch cutter lar farkli tasarimlarla karsimiza cikabilirler . (Cakmakla beraber , farkli olculerde, caki icerisinde)





Puroyu delme islemi delicimizin keskin silindirik ucunu puromuzun sapka kismina hafifce bastirarak yabasca dondurulmesi seklinde yapilir . Ancak bu islemi yaparken cok dikkatli olmak lazimdir zira sert bir sekilde hareket edersek puromuzun ic yapraklarini zedeleyerek puromizin icinde bir delik olusturabilir ve icim kalitesini onemli derecede kotu yonde etkileyebiliriz. Yani tikayabiliriz.ornek delim asagidaki gibidir.



Son olarak puromuzu delmenin avantaj ve dezavantajlarindan bahsedelim . Avantajlari sunlardir : puroyu ne kadar kesecegimiz ve neresinden kesecegimiz gibi bir derdimiz olmaz . Kesmeye gore cok daha pratik ve kolaydir.
Dezavantajlari ise ; puromuzu deldigimiz deligin boyutu kestigimiz boyuta gore daha dar olacagi icin hizli bir icimde cabuk isinma ve puronun ozellikle son kisimlarinda katran ve nikotin birikmesine bagli olarak acimsi bir tat hissedebiliriz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski